Tambahkeun ka paporit
 
Angkat ti paporit

Gas digabungkeun rumus hukum kalkulator

Digabungkeun gas rumus hukum kalkulator ngidinan Anjeun pikeun ngitung awal jeung ahir volume, tekenan jeung suhu gas ti persamaan hukum gas nu digabungkeun.

Naon parameter ngitung ti persamaan hukum gas digabungkeun

Tekenan awal (P1):
Volume mimiti (V1):
Suhu awal (P1):
Tekenan Final (P2):
Suhu Final (T1):
Hasilna:
Ngitung volume final
Hukum gas digabungkeun nyaéta kombinasi hukum Charles sacara, hukum Boyle, sarta hukum Gay-Lussac sacara. Eta nyebutkeun yén rasio antara produk tekenan-volume jeung suhu gas a tetep konstan:
Hukum gas digabungkeun,
mana P1, V1, T1 - tekenan awal, volume jeung suhu gas, P2, V2, T2 - tekenan final, volume jeung suhu gas.