Tambahkeun ka paporit
 
Angkat ti paporit

Akselerasi Centripetal rumus kalkulator

Centripetal rumus akselerasi kalkulator ngidinan Anjeun pikeun ngitung akselerasi centripetal, radius hiji bunderan jeung laju, ku sirkular rumus persamaan gerak.

Ngitung centripetal akselerasi, radius atawa laju

     
Radius (r):
Laju (v):
Centripetal (Radial) akselerasi mangrupakeun tipe akselerasi dina gerak sirkular saragam, diarahkeun ka arah pusat.

Rumus centripetal Gagancangan


mana v - laju liniér, R - radius